ABS huolto: Mitä omistajan tulisi tietää?

24 huhtikuun, 2024by MagPal0

ABS huolto: Mitä omistajan tulisi tietää?

Rakas lukijani,

Oletko koskaan tarvinnut pysäyttää autosi äkkiä? Adrenaliini kehossasi nousee. Jalat ja sydän toimivat voimakkaasti. Nuo hetket saavat sinut tuntemaan elämän voimakkaammin. Olen itse kokenut tämän. Tiedän, kuinka tärkeää on, että jarrut toimivat silloin kun niitä eniten tarvitset.

Tänään puhumme ABS-järjestelmän huollosta. Se on tärkeä osa autosi huoltoa ja turvallisuutta. Se estää pyörät lukkiutumasta jarruttaessa. Mutta tiedätkö, mitä sinun tulisi tietää tästä huollosta? Tai miten ABS toimii? Tai mitä tehdä, jos jarruissa on ongelmia? Älä huoli, autan sinua ymmärtämään nämä asiat. Näin voimme varmistaa turvallisen ajokokemuksen.

Lue eteenpäin, niin saat tärkeitä vinkkejä ABS-järjestelmän huollosta. Näin voit ajaa turvallisemmin ja välttää jarrujärjestelmän ongelmat.

Keskeiset tulokset:

 • Ymmärrä, miten ABS-järjestelmä toimii ja miksi se on tärkeä osa autoa
 • Tunnista yleisimmät ABS-järjestelmän ongelmat ja niiden mahdolliset syyt
 • Oppia ABS-huollon tärkeimmät näkökohdat ja milloin sitä tarvitaan
 • Saat tietoa ABS-huollon hinnoittelusta ja mistä osat voidaan hankkia
 • Ymmärrä, miten ABS-valo vaikuttaa katsastukseen ja mitä tehdä ennen katsastusta

Miten ABS-järjestelmä toimii?

ABS-järjestelmä, eli Anti-lock Braking System, on nykyautojen jarrujen tärkeä osa. Se estää pyörien lukkiutumisen jarrutuksessa. Tämä auttaa kuljettajaa hallitsemaan autoa paremmin pysähdyksissä. Näin auto pysyy hallinnassa liukkailla tai epätasaisilla teillä.

Anturit seuraavat pyörien nopeutta ja kertovat tiedot ABS-järjestelmälle. Jos järjestelmä huomaa, että pyörä meinaa lukkiutua, se säätää jarruvoimaa. Tällöin auto pysyy hallinnassa eikä pyörä lukkiudu.

ABS käyttää venttiilejä säädelläkseen jarrutusvoimaa jokaiselle pyörälle. Jos etupyörät uhkaavat lukkiutua, järjestelmä vähentää niiden jarruvoimaa. Takapyöriin se voi lisätä voimaa. Näin kuski voi pitää auton haluamassaan suunnassa, vaikka joutuisi jarruttamaan äkisti.

ABS-järjestelmän toiminta

ABS-järjestelmä on parantunut ajan myötä ja on nyt auton tärkeä turvavaruste. Se voi lyhentää jarrutusmatkaa ja antaa kuskille paremman kontrollin. Huolehdi, että ABS-järjestelmä on kunnossa ja huolla sitä säännöllisesti. Tällöin se toimii varmasti ja turvallisesti.

Katsotaan seuraavaksi, mitä ongelmia ABS-järjestelmässä voi ilmetä. Ja mitä auton omistajan tulisi tietää sen huollosta.

Yleisimmät ABS-järjestelmän ongelmat

ABS-järjestelmässä voi olla useita ongelmia. Nämä ongelmat vaikuttavat autosi turvallisuuteen. Esimerkkejä ongelmista ovat ABS-valon palaminen, epänormaali jarrutus ja luistoneston puute.

ABS-valo kojetaulussa kertoo usein järjestelmän ongelmasta. Se voi syttyä, jos anturi vikaantuu. Huomaa tämä ja etsi apua ongelman ratkaisemiseksi.

Epänormaali jarrutus voi ilmetä monilla tavoilla. Ongelma saattaa johtua viallisesta venttiilistä. Tarkista järjestelmä, jos koet tällaista.

Luistoneston puute voi olla vaarallista erityisesti liukkailla teillä. Se auttaa hallitsemaan autoa. Sen puute viittaa ABS-järjestelmän vikaan.

”ABS-valon syttyminen kojetauluun, jarrujärjestelmän epänormaali toiminta ja luistoneston puuttuminen ovat yleisiä merkkejä ABS-järjestelmän ongelmista.”

Vianmääritys ja korjaus voivat vaatia ammattilaisen apua. Suosittelemme käyttämään luotettavaa korjaamoa. Heillä on oikeat työkalut ja tieto.

ABS-valon nollaus ja ABS-järjestelmän vianmääritys

ABS-valon nollaaminen on ensiaskel ongelmien selvittämiseksi. Käytä erikoislaitteistoa sen nollaamiseen. Muista, että valon sammuttaminen ei poista ongelman syytä.

ABS-vianmääritys on tärkeää oikeiden korjausten tekemiseksi. Se auttaa tunnistamaan vialliset osat. Oikeiden korjausten avulla auto toimii jälleen oikein.

Ammattilaiskorjaamo on paras valinta vianmääritykseen. He ratkaisevat ongelman ja varmistavat autosi turvallisuuden ja mukavuuden.

ABS-järjestelmän vianmääritys

Ongelma Vianmääritys Korjaus
ABS-valon syttyminen Käytä vianmäärityslaitteistoa tunnistamaan ongelma Korjaa viallinen anturi tai muu osa, joka aiheuttaa valon syttymisen
Jarrujärjestelmän epänormaali toiminta Suorita testit ja tarkastukset vianmäärityslaitteistolla Korjaa vialliset venttiilit tai muut osat, jotka aiheuttavat epänormaalin toiminnan
Luistoneston puuttuminen Tarkista järjestelmä vianmäärityslaitteistolla Korjaa viallinen osa, joka estää luistoneston toiminnan

ABS huolto Helsinki

Helsingissä on paljon paikkoja, joissa voit huollattaa autosi ABS-järjestelmän. Nämä korjaamot ovat osaavia ABS-järjestelmän kanssa. Ne tarjoavat tarkastuksia ja huoltoa, olipa kyse pienestä tsekistä tai isommasta korjauksesta.

ABS-huollon hinnat vaihtelevat Helsingissä. Korjaamon maine ja huollon laatu vaikuttavat hintaan. Auton merkistä ja mallista riippuen hinnat voivat myös erota. On hyvä vertailla korjaamoita ja kysyä tarjousta ennen valintaa.

ABS-huolto Helsinki

On hyvä idea tarkistaa säännöllisesti auton ABS-jarrut. Turvallisuutesi kannalta on tärkeää, että ABS-järjestelmä toimii kuten pitää. Huollattamalla järjestelmän ajallaan pidät huolen, että jarrut toimivat oikein aina.

Mitä korjaamot veloittavat ABS-huollosta?

ABS-huollon hinta on erilainen korjaamoittain. Siihen sisältyy useita toimenpiteitä. Esimerkiksi vianetsintä, järjestelmän tarkistus ja osien vaihto.

Vertaile eri korjaamoiden tarjouksia saadaksesi parhaan hinnan. On tärkeää, että korjaamolla on pätevä henkilökunta. Heidän tulisi käyttää laadukkaita varaosia. Mieti korjaamon mainetta ja asiakaspalautteita ennen valintaa.

Muista, huollon laatu ja varaosien aitous ovat tärkeitä. Laadukas huolto pitää ABS-järjestelmän kunnossa. Näin ajokokemuksesi pysyy turvallisena.

Esimerkki ABS-huollon hintavertailusta Helsingissä

Korjaamo ABS-huollon hinta
Korjaamo X 250€
Korjaamo Y 300€
Korjaamo Z 280€

Hinnat vaihtelevat: Korjaamo X pyytää 250€, Korjaamo Y 300€ ja Korjaamo Z 280€. Hinnat ovat esimerkkejä. Sinun kannattaa pyytää tarkkaa hintatietoa suoraan korjaamoilta.

Eri korjaamoilla voi olla tarjouksia. Tarkista paikalliset korjaamot ja niiden nettisivut löytääksesi parhaat tarjoukset.

Kannattaako ABS-huoltoon pyytää tarjous?

Absolut Doggo Autokorjaamo tarjoaa laadukkaita huoltoja Helsingissä. Hintamme vaihtelevat riippuen huollosta ja auton mallista. Tarjoamme kilpailukykyisen hinnan. Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous tänään!

ABS-huolto hinta

Mistä hankkia osat ABS-järjestelmän korjaukseen?

ABS-järjestelmän korjaamiseen voi tarvita uusia osia. Esimerkiksi antureita, venttiilejä tai johdotuksia. On tärkeää käyttää laadukkaita osia, jotta järjestelmä toimii oikein.

 1. Auton varaosaliikkeet: Varaosaliikkeistä löytyy ABS-järjestelmän osia. Ne sijaitsevat yleensä kaupungeissa.
 2. Autokorjaamot: Autokorjaamot voivat myös tarjota ja asentaa ABS-järjestelmän osia. Jos auto on jo korjaamolla, kysy heiltä osia.
 3. Verkkokaupat: Verkosta löytyy kattavasti ABS-järjestelmän osia. Muista tarkistaa osien laatu ja sopivuus ennen ostoa.

Kaikki automallit eivät käytä samoja ABS-järjestelmän osia. Varmistu, että hankit juuri sinun autoosi sopivat osat. Kysy tarvittaessa neuvoa asiantuntijoilta osien hankinnassa ja asennuksessa.

ABS-huolto osat

Tässä kuvassa näkyy esimerkkejä ABS-järjestelmän osista. Ne voivat olla tarpeen korjauksessa tai huollossa.

ABS-valon nollaus katsastuksen ajaksi?

Usein kysytään, pitäisikö ABS-valo sammuttaa katsastuksessa. ABS-valon palaminen merkitsee järjestelmässä olevaa vikaa.

Katsastuksen aikana, kaikkien valojen pitäisi toimia oikein. Jos ABS-valo on päällä, se voi johtaa huomautukseen tai hylkäykseen.

Vian korjaaminen ennen katsastusta on viisasta. Näin varmistetaan, että ABS toimii oikein. ABS-valon nollaus katsastuksen ajaksi ei ole suositeltavaa.

Autokorjaamo voi löytää ja korjata vian. Näin auto on turvallinen ja valmiina katsastukseen. On tärkeää korjata kaikki viat ennen katsastusta.

Yleinen vika: Anturit

Anturit ovat avainasemassa ABS-järjestelmässä. Ne mittaavat pyörien nopeutta. Vialliset anturit voivat aiheuttaa järjestelmässä ongelmia.

Jos ABS-järjestelmä ei toimi oikein, tarkista anturit. Niiden korjaaminen tai vaihtaminen on tärkeää. Se auttaa järjestelmää toimimaan oikein.

”Viallisten anturien korjaaminen tai vaihtaminen voi ratkaista ABS-järjestelmän ongelmat ja palauttaa auton jarrutushallinnan. On tärkeää turvata ajoneuvon toiminta ja turvallisuus tarkistamalla ja huoltamalla anturit säännöllisesti.”

Viallisten antureiden merkit Ratkaisu
ABS-valo palaa kojelaudassa Tarkasta ja vaihda vialliset anturit
Jarrujärjestelmä toimii epätavallisesti Tarkasta ja vaihda vialliset anturit
Pyörän lukitus jarrutettaessa Tarkasta ja vaihda vialliset anturit

Joskus antureille tapahtuu vahinko. Anturi voi vaurioitua tai sen johdot voivat irrota. Likaisuus ja kosteus ovat myös yleisiä häiriöiden aiheuttajia.

On tärkeää pitää anturit kunnossa. Tarkista ja puhdista ne säännöllisesti. Jos huomaat vikoja, autokorjaamo voi auttaa.

ABS-järjestelmän anturit

ABS-huolto tarjous ja kampanjat

Autokorjaamot usein tarjoavat erikoishintoja ABS-huoltoon. Voit saada alennuksia huollosta, osien vaihdoista tai vianmäärityksestä. Tarkkaile korjaamoiden tarjouksia säästöjesi kasvattamiseksi.

”Tarjoamme rajoitetun ajan erikoishintaa ABS-huollosta kaikille asiakkaillemme. Tule käymään ja hyödynnä alennus huollon hinnasta!”

Parhaat tarjoukset löydät seuraamalla korjaamojen verkkosivuja ja somekanavia. Esimerkiksi Facebook ja Instagram ovat hyviä alustoja. Korjaamot julkaisevat uusia kampanjoita säännöllisesti.

Esimerkkejä ABS-huoltoon liittyvistä tarjouksista:

 • Syksyinen kampanja: Saat 10% alennusta ABS-huollosta syyskuun aikana.
 • Tarvikeosien vaihtotarjous: Huollon yhteydessä saat tarvikeosat edulliseen hintaan.
 • Tutustumistarjous: Ensimmäiselle kymmenelle asiakkaalle ABS-huolto puoleen hintaan.

ABS-huolto tarjous

Mitä hyötyä ABS-huolto tarjouksista on?

ABS-huollon tarjoukset voivat säästää rahaa. Alennukset tekevät huollosta edullisemman, mikä on hyvä taloudellisesti.

Tarjoukset rohkaisevat teettämään ABS-huollon säännöllisesti. Se lisää autosi turvallisuutta ja varmistaa paremman toiminnan.

Pysy siis kuulolla korjaamojen kampanjoista. Käytä ABS-huollon tarjouksia hyväksesi!

ABS-huolto muualla Suomessa

Ympäri Suomea löytyy autokorjaamoja, jotka tarjoavat ABS-huoltopalveluita. Jokaisella alueella on korjaamoita, jotka ovat erikoistuneet tähän. On tärkeää valita korjaamo, jolla on hyvä maine ja kokenut henkilökunta.

Monia tunnettuja autokorjaamoja on ympäri Suomea. Niillä on paljon kokemusta ABS-järjestelmän huollosta. Esimerkkejä ovat Vianor, AD-Autokorjaamo ja Autohuolto Fixus.

Tässä on lista suosituista korjaamoista, jotka tarjoavat ABS-huoltoa eri puolilla maata. Näet taulukosta valikoituja korjaamoita, sijainnit ja yhteystiedot:

Korjaamo Sijainti Yhteystiedot
Autopalvelu Mäkelä Tampere 040 123 4567
Autokorjaamo Aho Turku 02 987 6543
Korjaamopalvelu Virtanen Jyväskylä 045 678 9123
Autohuolto Hakala Oulu 08 765 4321

Muita ABS-huoltopalveluja tarjoavia korjaamoja on paljon Suomessa. Etsi lähelläsi olevia vaihtoehtoja. Vertaile heitä löytääksesi parhaan korjaamon ABS-järjestelmäsi huoltoon.

ABS-huolto Suomi

ABS-huolto hinta ja laatu

ABS-huollon hinta on erilainen joka korjaamossa. Halpa hinta ei aina kerro hyvästä palvelusta. Katso korjaamon mainetta ja kokemusta.

Hyvä ABS-huolto pitää jarrut turvallisina. Se on tärkeää autoillessa.

Johtopäätös

ABS-järjestelmän huolto on tärkeää autosi turvallisuuden kannalta. Varmista, että ABS-jarrut toimivat kunnolla. Tee säännöllisiä tarkastuksia ja huoltoja.

Luotettavan ja ammattitaitoisen korjaamon valitseminen on viisasta. He tarkistavat ja huoltavat ABS-järjestelmääsi. Tämä pitää sisällään anturien ja venttiilien kunnon tarkastuksen.

Asianmukainen ABS-huolto tekee ajamisesta turvallisempaa. Säännöllinen huolto auttaa pitämään järjestelmän kunnossa. Valitse asiantuntijat, jotka tietävät, mitä tekevät.

FAQ

Mitä omistajan tulisi tietää ABS huollosta?

ABS-järjestelmän huolto auttaa pitämään auton turvallisena. Se on tärkeä auton kunnossapidossa. Omistajan on hyvä tietää, mitä huolto käsittää.

Miten ABS-järjestelmä toimii?

ABS-järjestelmä estää pyörien lukkiutumisen jarruttaessa. Se käyttää antureita ja venttiilejä. Nämä osat valvovat pyörien nopeutta ja säätävät jarruvoimaa.

Mitkä ovat yleisimmät ABS-järjestelmän ongelmat?

ABS-järjestelmässä yleisiä ongelmia ovat ABS-valo kojetaulussa, jarrujen epänormaali toiminta ja luistoneston puuttuminen.

Missä Helsingissä voin huoltaa ABS-järjestelmää?

Helsingissä monet autokorjaamot tarjoavat ABS-huoltopalveluita.

Mitä ABS-huolto maksaa Helsingissä?

ABS-huollon hinta riippuu huoltoliikkeestä ja tehtävästä toimenpiteestä. On hyvä idea tarkastaa ABS-jarrut ja huoltaa ne tarvittaessa.

Mistä voin hankkia osat ABS-järjestelmän korjaukseen?

ABS-järjestelmän varaosia saa auton varaosaliikkeistä, autokorjaamoista tai netistä.

Voinko sammuttaa ABS-valon katsastuksen ajaksi?

Ei ole suositeltavaa sammuttaa ABS-valoa katsastuksen ajaksi. Se viittaa järjestelmässä olevaan vikaan.

Mikä aiheuttaa yleisesti vikoja ABS-järjestelmään?

ABS-järjestelmän vikoja voi aiheuttaa anturit. Ne mittaavat pyörien nopeutta ja välittävät tietoa.

Onko korjaamoilla erilaisia tarjouksia ABS-huoltoon liittyen?

Kyllä, korjaamot voivat tarjota erilaisia kampanjoita ABS-huoltoihin. Esimerkiksi alennuksia tai erityishintoja palveluista.

Missä muualla Suomessa voin huoltaa ABS-järjestelmää?

Ympäri Suomea on autokorjaamoja, jotka huoltavat ABS-järjestelmiä.

Miten ABS-huollon hinta ja laatu eroavat toisistaan?

ABS-huollon hinta vaihtelee korjaamoittain. Halpa hinta ei aina tarkoita hyvää palvelua. Valitse korjaamo huolella.

Mitä omistajan tulisi tietää ABS huollosta?

ABS-huolto on avain turvalliseen ajamiseen. Tarkista ABS-jarrut säännöllisesti. Vianmäärityksessä ja huollossa luota ammattilaisiin. Näin autosi pysyy turvallisena.

Lähdelinkit

Jaa Somessa

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissa
Jaa Linkdinissa
Jaa Pinterestista
Picture of MagPal

MagPal

MagPal Autokorjaamo tarjoaa luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua autojesi huoltoon ja korjaukseen. Olemme sitoutuneet varmistamaan asiakkaidemme ajoneuvojen turvallisuuden ja suorituskyvyn parhaalla mahdollisella tavalla. Luota meihin autosi hoitamisessa ja nauti huolettomasta ajokokemuksesta!

Saattaat kiinostua myös näistä julkaisuista

Jaa kommenti

Vastuuvapauslauseke

MagPal Oy pyrkii ylläpitämään verkkosivustonsa sisältöä huolellisesti ja päivittämään sitä säännöllisesti. Verkkosivuilla esitetyt tiedot ovat kuitenkin tarkoitettu yleiseksi tiedoksi eivätkä sido yritystä. Ne eivät korvaa yksilöllistä neuvontaa korjaus- tai varaosapalveluja harkittaessa. Pidätämme oikeuden tehdä ajoittaisia muutoksia ilman erillistä ilmoitusta.

Esitetyt hinnat eivät sido ja niissä voi olla virheitä. Tarkista hinnat aina suoraan MagPal Oy:n autokorjaamosta.

Yrityksen tiedot:
MagPal Oy autokorjaamo
Verkkosivusto: [www.magpal.fi]

Luotu: 10.11.2023

OPETUSPOLKIMEN ASENNUS

 • Poljin asennetaan reikiä poraamatta autoon. Ennen asennusta rakennetaan erillisen tukevan kiinnityspohjan ja poljin kiinnitetään siihen pohjaan eikä auton lattiaan.
 • Kun opetus päättyy, polkimen pohjan voi helposti irrottaa autosta pois, eikä jää reikiä.
 • Asennustarvikehinta muodostuu asennuspohjan materiaaleista (raudoista, vanereista, pulteista ja kumimatosta, jonka voi käyttää opetuksen aikana, ettei alkuperäistä mattoa tarvitse leikata).

Varaa aika

RENGASTYÖT

 • Jos renkaat ovat vanteilla, vaihdetaan ne hintaan 30e ja tehdään tasapainotuksen vaihdon yhteydessä hintaan 20e.
 • Vaihdon yhteydessä ilmapaineet tarkastetaan ja täytetään auton rengaspainetaulukon mukaan.
 • Pultit kiristetään momenttiavaimella.
 • Jos vanhat rengaspussit ovat huonossa kunnossa, laitetaan uusiin.
 • Tehdään rengastyöt, tasapainotuksen ja allevaihdon alk. 80e hinnalla. Meillä on uudet laadukkaat koneet ja kokemusta rengastöistä.
 • TPMS (Tire Pressure Monitoring System = Automaattinen rengaspaineen valvontajärjestelmä) koodaukset 30e hinnalla. Yleensä Opel, Nissan.

Varaa aika

ALUSTAN KORJAUKSET

Pyöränlaakereiden vaihto:

 • Mazdassa, Volvossa ja Fordissa asennus suoritetaan tähän laakeriin tarkoitetulla erikoistyökalusarjalla. Ilman erikoistyökalusarjaa tämäntyyppinen laakeri vaurioituu asennettaessa.
 •  Hondassa, Subarussa, Toyotassa, Citroenissa, Peugeotissa ABS-anturi on useasti vaihdettava laakerin vaihdon yhteydessä, koska vanha anturi on mahdoton irrottaa ennen laakerin prässäystä. Varaudutaan tähän etukäteen ja varmuuden vuoksi tilataan ABS-anturi valmiiksi (tarpeettomana palautetaan takaisin).

Jousien, iskunvaimentimien vaihto

Tukivarsien, pallonivelien, helojen, vakaajan yhdystankojen vaihto jne

Varaa aika

MÄÄRÄAIKAISHUOLTO

 • Öljynvaihtohuolto
 • Kausihuolto
 • Tarkastushuolto
 • Katsastushuolto

Varaa aika