Auton ilmastointihuollon vaiheet: Mitä odottaa huoltokäynnillä

24 huhtikuun, 2024by MagPal0

Auton ilmastointihuollon vaiheet: Mitä odottaa huoltokäynnillä

Tiesitkö, että auton säännöllinen ilmastointihuolto on tärkeää? Se tekee ajamisesta mukavampaa. Ilmastointihuolto pitää sisällään monta vaihetta. Ne auttavat pitämään ilman viileänä ja puhtaana autossasi.

Keskeiset huomiot:

 • Auton ilmastointihuolto on tärkeä osa huoltoprosessia.
 • Huoltokäynnin vaiheet sisältävät järjestelmän tarkastuksen, painetestauksen, puhdistuksen ja suodattimien vaihdon.
 • Ilmastointihuollon tarkoituksena on varmistaa järjestelmän toimivuus ja ajomukavuus.
 • Säännöllinen huolto ennaltaehkäisee suurempia vaurioita ja kalliita korjauksia.
 • Ilmastointihuollon hinta vaihtelee auton merkin, iän ja järjestelmän kunnostuksen mukaan.

Miksi ilmastointihuolto on tarpeellista

Ilmastointihuolto pitää ilmastointijärjestelmän kunnossa. Se takaa, että laite toimii oikein ja tehokkaasti. Näin vältetään ongelmat, jotka heikentävät ajomukavuutta.

Huollossa puhdistetaan ilmastointijärjestelmä. Tämä ehkäisee pölyn, lian ja hajuja. Se myös suojaa allergisia reaktioita vastaan.

Säännöllinen huolto voi estää suuret vauriot. Näin säästät myös tulevaisuudessa korjauskustannuksissa.

ilmastointihuollon tarve

Ilmastointihuollon tarve Ilmastointihuollon merkitys
Varmistaa ilmastointijärjestelmän toimivuus ja tehokkuus Puhtaan sisäilman ylläpito
Estää tehon ja jäähdytyskyvyn menetyksen Ennaltaehkäistä suurempia vaurioita
Vähentää hajuhaittoja ja allergisia reaktioita Välttää kalliita korjauksia

Ilmastointihuolto tehtynä säännöllisesti auttaa ilmastointijärjestelmää toimimaan virheettömästi. Se parantaa ajokokemusta pitäen ilman raikkaana. On tärkeää valita huolto huolellisesti, erityisesti jos havaitset ongelmia. Näin varmistat, että sisäilma on miellyttävä matkasi aikana.

Auton ilmastointihuollon vaiheet

Auton ilmastointihuolto koostuu monista vaiheista. Näiden avulla tarkistetaan järjestelmän kunto. Ohjeita seuraamalla voit huoltaa autosi ilmastointia ja varmistaa sen pitkän iän.

 • Järjestelmän tarkastus: Ensimmäisenä tarkistetaan ilmastointi. Me katsoa paineita, jäähdytysaineen määrää ja kompressorin tilaa. Tällä tavoin löydetään mahdolliset viat ajoissa.
 • Painetestaus: Sitten tehdään tiiveystesti. Se auttaa pitämään ilmastoinnin tehokkaana ja estää tehojen laskemisen.
 • Jäähdytysaineen poisto: Vanhan jäähdytysaineen poisto on seuraava askel. Se mahdollistaa järjestelmän perusteellisen huollon.
 • Puhdistus: Puhdistetaan ilmastointijärjestelmä liasta ja pölystä. Saadaan näin parempi ilma ja vähennetään hajujen muodostumista.
 • Kompressorin tarkastus: Tarkistamme kompressorin. Se on tärkeä osa ilmastointia. Sen kunnolla on iso vaikutus järjestelmän toimintaan.
 • Jäähdytysnesteen lisääminen: Lisäämme jäähdytysnestettä tarvittaessa. Tämä varmistaa, että ilmastointi toimii oikein ja viilentää autoa.
 • Tiivistysaineen käyttö: Käytämme tiivistysainetta estämään vuotoja. Se auttaa pitämään jäähdytysaineen sisällä ja varmistaa järjestelmän pitkään kestävyyden.
 • Suodattimien vaihto: Viimeisenä vaihdamme suodattimet. Puhtaat suodattimet takaavat paremman ilmanlaadun autossa.

Ilmastointihuollon toimenpiteet ovat olennaisia. Ne takaavat järjestelmän moitteettoman toiminnan. Säännöllinen huolto myös estää isommat vauriot ja pitää järjestelmän kunnossa.

Auton ilmastointihuollon vaiheet: Mitä odottaa huoltokäynnillä

Huomioitavaa ilmastointihuollon yhteydessä:

Ilmastoinnin huoltotöitä pitää tehdä ammattilaisten toimesta. Ammattilaiset käyttävät erikoistyökaluja ja -tietoa, jotta järjestelmä säilyy ehjänä.

Älä lisää jäähdytysainetta itse ilman oikeaa tietämystä. Väärä jäähdytysaine voi vahingoittaa ilmastointia ja johtaa ylimääräisiin kustannuksiin.

Ohjeita noudattamalla ja käyttämällä ammattilaisen apua voit pitää ilmastoinnin kunnossa. Näin autosi matkustajat nauttivat raikkaasta ilmasta matkan aikana.

Auton ilmastointihuollon hinta

Auton ilmastointihuollon hinta vaihtelee. Hintaan vaikuttavat auton merkki, ikä ja ilmastointijärjestelmän tila. Hinta on yleensä 100 – 250 euroa.

Huollon hinta kattaa monia vaiheita. Niihin kuuluu järjestelmän tsekkaus, puhdistus ja kompressorin tutkimus. Hinta muuttuu sen mukaan, mitä huoltotoimia tehdään. Jos löytyy isoja vikoja tai pitää vaihtaa osia, hinta kasvaa.

Kannattaa pyytää kustannusarvio etukäteen. Silloin tiedät, mitä ilmastointihuolto kustantaa. Näin osaat varautua kustannuksiin paremmin.

ilmastointihuollon hinta

Ilmastointihuoltoon voi kuulua takuu tai ilmaisia tarkastuksia. Näitä etuja kannattaa miettiä, kun valitsee palveluntarjoajaa. Joissakin tapauksissa voi saada myös alennuksia. Pidä siis silmällä mahdollisia tarjouksia.

Järjestelmän tarkastus

Järjestelmän tarkastus on auton ilmastointihuollon ensimmäinen askele. Me tarkistamme huolella ilmastointijärjestelmän osat, kuten paineet ja jäähdytysaineen määrän. Tarkistamme myös kompressorin ja venttiilien toimivuuden.

Tämä tarkastus antaa meille tietoa järjestelmän tilasta. Se kertoo meille, jos järjestelmässä on ongelmia. Näin voimme suunnitella seuraavat askeleet.

Auton ilmastointihuollon vaiheet: Mitä odottaa huoltokäynnillä

Tarkastuksen vaiheet Kuvaus
Järjestelmän paineiden tarkastus Tarkistamme ilmastointijärjestelmän paineet. Haluamme varmistaa, että ne ovat oikealla tasolla.
Jäähdytysaineen määrän tarkastus Varmistamme jäähdytysaineen määrän. Tavoitteena on täydellinen jäähdytys.
Kompressorin tarkastus Tutkimme kompressorin kunnon. Tarkistamme, että se toimii kuten pitää.
Venttiilien tarkastus Tarkistamme venttiilien toiminnan. Ne pitää avautua ja sulkeutua oikein.

Lähde: Autotekniikka

Painetestaus

Painetestaus on tärkeä osa auton ilmastointihuoltoa. Se tarkistaa ilmastointijärjestelmän tiiveyden ja toiminnan. Näin löydetään vuodot tai muut ongelmat.

Järjestelmään lisätään paineita tarkkailun ajaksi. Jos paineet putoavat nopeasti, voi olla vuoto tai tiivistevika.

Ammattilaisen on hyvä tehdä painetestaus. Näin ongelmat havaitaan ja korjataan oikein.

Painetestauksella varmistetaan ilmastointijärjestelmän tehokkuus. Se takaa viileän ja puhtaan ilman matkustajille. Tämä ennaltaehkäisee isompia vikoja ja kuluja jatkossa.

FAQ

Mitä odottaa huoltokäynnillä?

Auton ilmastointihuollossa tehdään monia asioita. Ensin tarkastetaan järjestelmä ja tehdään painetestaus. Sen jälkeen poistetaan jäähdytysneste ja puhdistetaan järjestelmä.Järjestelmä myös tarkistetaan ja jäähdytysneste lisätään tarvittaessa. Lopuksi tiivistysainetta käytetään ja suodattimet vaihdetaan. Kaikki tämä varmistaa, että ilmanlaatu pysyy hyvänä ja viileänä.

Miksi ilmastointihuolto on tarpeellista?

Ilmastointihuolto pitää järjestelmän kunnossa. Se varmistaa, että jäähdytys toimii hyvin ja ajomatka on mukava. Huoltoa tarvitaan myös pitämään järjestelmä puhtaana ja ehkäisemään vaurioita.

Mitkä ovat auton ilmastointihuollon vaiheet?

Ilmastointihuollossa on monta vaihetta. Alussa järjestelmä tarkastetaan ja paine testataan. Sitten jäähdytysaine poistetaan ja järjestelmä puhdistetaan. Kompressori tarkistetaan myös.Jäähdytysneste lisätään ja tarvittaessa käytetään tiivistysainetta. Suodattimet vaihdetaan lopuksi. Huollon jälkeen järjestelmä testataan ja asiakas saa ohjeet.

Paljonko auton ilmastointihuolto maksaa?

Hinta riippuu monista tekijöistä, kuten auton merkistä ja iästä. Yleensä ilmastointihuolto maksaa 100 – 250 euroa. On hyvä pyytää hinta-arvio etukäteen.

Mitä järjestelmän tarkastus sisältää?

Tarkastuksessa katsotaan ilmastointijärjestelmän osat. Tarkistetaan paineet, jäähdytysaineen määrä ja kompressorin kunto. Näin saadaan selville järjestelmän kunto ja mahdolliset ongelmat.

Mitä painetestaus pitää sisällään?

Painetestauksessa tutkitaan ilmastointijärjestelmän tiiveys. Tämä auttaa varmistamaan, ettei järjestelmässä ole vuotoja. Vuodot voivat haitata järjestelmän toimintaa.

Lähdelinkit

Jaa Somessa

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissa
Jaa Linkdinissa
Jaa Pinterestista
Picture of MagPal

MagPal

MagPal Autokorjaamo tarjoaa luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua autojesi huoltoon ja korjaukseen. Olemme sitoutuneet varmistamaan asiakkaidemme ajoneuvojen turvallisuuden ja suorituskyvyn parhaalla mahdollisella tavalla. Luota meihin autosi hoitamisessa ja nauti huolettomasta ajokokemuksesta!

Saattaat kiinostua myös näistä julkaisuista

Jaa kommenti

Vastuuvapauslauseke

MagPal Oy pyrkii ylläpitämään verkkosivustonsa sisältöä huolellisesti ja päivittämään sitä säännöllisesti. Verkkosivuilla esitetyt tiedot ovat kuitenkin tarkoitettu yleiseksi tiedoksi eivätkä sido yritystä. Ne eivät korvaa yksilöllistä neuvontaa korjaus- tai varaosapalveluja harkittaessa. Pidätämme oikeuden tehdä ajoittaisia muutoksia ilman erillistä ilmoitusta.

Esitetyt hinnat eivät sido ja niissä voi olla virheitä. Tarkista hinnat aina suoraan MagPal Oy:n autokorjaamosta.

Yrityksen tiedot:
MagPal Oy autokorjaamo
Verkkosivusto: [www.magpal.fi]

Luotu: 10.11.2023

OPETUSPOLKIMEN ASENNUS

 • Poljin asennetaan reikiä poraamatta autoon. Ennen asennusta rakennetaan erillisen tukevan kiinnityspohjan ja poljin kiinnitetään siihen pohjaan eikä auton lattiaan.
 • Kun opetus päättyy, polkimen pohjan voi helposti irrottaa autosta pois, eikä jää reikiä.
 • Asennustarvikehinta muodostuu asennuspohjan materiaaleista (raudoista, vanereista, pulteista ja kumimatosta, jonka voi käyttää opetuksen aikana, ettei alkuperäistä mattoa tarvitse leikata).

Varaa aika

RENGASTYÖT

 • Jos renkaat ovat vanteilla, vaihdetaan ne hintaan 30e ja tehdään tasapainotuksen vaihdon yhteydessä hintaan 20e.
 • Vaihdon yhteydessä ilmapaineet tarkastetaan ja täytetään auton rengaspainetaulukon mukaan.
 • Pultit kiristetään momenttiavaimella.
 • Jos vanhat rengaspussit ovat huonossa kunnossa, laitetaan uusiin.
 • Tehdään rengastyöt, tasapainotuksen ja allevaihdon alk. 80e hinnalla. Meillä on uudet laadukkaat koneet ja kokemusta rengastöistä.
 • TPMS (Tire Pressure Monitoring System = Automaattinen rengaspaineen valvontajärjestelmä) koodaukset 30e hinnalla. Yleensä Opel, Nissan.

Varaa aika

ALUSTAN KORJAUKSET

Pyöränlaakereiden vaihto:

 • Mazdassa, Volvossa ja Fordissa asennus suoritetaan tähän laakeriin tarkoitetulla erikoistyökalusarjalla. Ilman erikoistyökalusarjaa tämäntyyppinen laakeri vaurioituu asennettaessa.
 •  Hondassa, Subarussa, Toyotassa, Citroenissa, Peugeotissa ABS-anturi on useasti vaihdettava laakerin vaihdon yhteydessä, koska vanha anturi on mahdoton irrottaa ennen laakerin prässäystä. Varaudutaan tähän etukäteen ja varmuuden vuoksi tilataan ABS-anturi valmiiksi (tarpeettomana palautetaan takaisin).

Jousien, iskunvaimentimien vaihto

Tukivarsien, pallonivelien, helojen, vakaajan yhdystankojen vaihto jne

Varaa aika

MÄÄRÄAIKAISHUOLTO

 • Öljynvaihtohuolto
 • Kausihuolto
 • Tarkastushuolto
 • Katsastushuolto

Varaa aika