Auton ilmastointijärjestelmän toiminta ja yleisimmät vianmääritysongelmat

25 huhtikuun, 2024by MagPal0

Auton ilmastointijärjestelmän toiminta ja yleisimmät vianmääritysongelmat

Hei! Oletko koskaan astunut kuumaan autoon pitkän päivän päätteeksi? Tuntuu, kuin olisi saunan löylyissä. Ajatus tukalasta kotimatkasta voi tuntua ahdistavalta. Onneksi auton ilmastointi auttaa juuri tässä tilanteessa.

Auton ilmastointi pitää autosi sisäilman viileänä. Se tekee ajokokemuksesta mukavamman. Auton ilmastointijärjestelmä on monimutkainen kokonaisuus. Se käyttää kylmäaineen paineen ja lämpötilan vaihteluita toimiakseen. Tässä artikkelissa selvitetään, miten ilmastointi toimii ja mitkä ongelmat voivat vaikuttaa siihen.

Keskeiset havainnot:

 • Auton ilmastointijärjestelmä perustuu kylmäaineen paineen ja lämpötilan muutoksiin.
 • Ilmastointijärjestelmän tärkeimpiä komponentteja ovat kompressori, lauhdutin, kuivain, paisuntaventtiili ja höyrystin.
 • Ilmastointijärjestelmän huolimaton käyttö voi aiheuttaa toimintahäiriöitä, kuten huonoa jäähdytystehoa ja epämiellyttävää hajua.
 • Säännöllinen ilmastointihuolto on tärkeää järjestelmän tehokkuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi.
 • Yleisimmät ilmastointijärjestelmän viat voivat liittyä kylmäaineen vuotoihin, sähköongelmiin tai kompressorin toimintahäiriöihin.

Auton ilmastointijärjestelmän tärkeys ja toiminta

Auton ilmastointijärjestelmä tekee matkastasi viihtyisän ja pitää moottorin viileänä. Se jäähdyttää sisäilmaa ja poistaa lämpöä moottorista. Tämä takaa mukavuuden autossa vaikka ulkona olisi kuuma.

Ilmastointi myös sulattaa jäätyneet ikkunat ja poistaa huurua. Näin näkyvyys säilyy hyvänä.

”Auton ilmastointijärjestelmä on mukavuutta tuova lisävaruste, joka pitää matkustajien olon miellyttävänä lämpiminä päivinä.”
-Asiantuntija

Kylmäaineen lämpötila ja paine muuttuvat järjestelmässä. Tämä muutos varmistaa lämmön siirtymisen. Kompressori nostaa painetta ja lämpötilaa, mikä viilentää ilmaa.

Viileä ilma puhaltaa auton sisälle jäähdyttäen sen. Samalla lämpö siirtyy pois moottorista. Siten moottori pysyy viileänä.

Auton ilmastointi pitää sisäilman viileänä kesähelteillä. Tämä vähentää hikoilua ja estää ylikuumenemista. Se myös auttaa kuljettajaa pysymään virkeänä, sillä viileässä on mukavampi ajaa.

Ilman ilmastointia moottori kuumenisi liikaa. Ilmastointi siirtää lämpöä pois, mikä pitää moottorin viileänä. Tämä pidentää moottorin ikää.

Ilmastointijärjestelmä tekee autossa olosta mukavampaa. Se viilentää ilman ja siirtää lämpöä pois moottorista. Viileä ilma parantaa matkustamisen mukavuutta.

Ilmastointihuollon tarve ja merkit huoltotarpeesta

Säännöllinen ilmastointihuolto pitää ilmastointijärjestelmän tehokkaana. Huolto sisältää kylmäaineen täydentämisen ja vuotojen korjaamisen. Huollon tarpeen merkit ovat heikko jäähdytysteho, tunkkainen haju, outo ääni tai huurtuvat ikkunat. Jos ilmastointi ei toimi oikein, se voi tarvita huoltoa.

Ammattimainen ilmastoinnin vianmääritys ja huolto ovat avainasemassa. Ne auttavat ilmastointijärjestelmän ylläpidossa ja varmistavat sen pitkän iän.

Ilmastointihuolto

Ilmastointihuollon merkit

 • Huono jäähdytysteho saattaa tarkoittaa kylmäaineen puutetta.
 • Tunkkainen haju viestii mahdollisista kosteus- tai homeongelmista.
 • Suriseva ääni voi olla merkki kompressorin tai muun mekaanisen vian olemassaolosta.
 • Huurtuvat ikkunat voivat viitata kosteusongelmiin ilmastointijärjestelmässä.

Suosittelemme varaamaan ajan ilmastoinnin huoltoon, jos havaitset näitä merkkejä. Ammattilainen tekee tarkastukset ja huoltotoimenpiteet. Tämä varmistaa, että ilmastointi toimii hyvin ja matkustaminen on mukavaa.

Ilmastoinnin täyttö ja huolto

Ilmastoinnin täyttö on osa säännöllistä huoltoa. Se pitää ilmastoinnin toiminnassa tehokkaana. Ammattilainen lisää kylmäainetta, jotta lämpötila ja paine ovat oikeat.

Ilmastointihuolto sisältää myös puhdistuksen. Siinä poistetaan kosteus ja epäpuhtaudet. Näin ilmastointi toimii paremmin.

Ilmastointihuollon hinta riippuu auton tyypistä. Yleensä se maksaa 80-100 euroa. Hintaan kuuluu kylmäaineen täyttö ja puhdistus.

Ilmastoinnin täyttö ja huolto

Ilmastointi kannattaa huollattaa 2-3 vuoden välein. Se ehkäisee ongelmia ja pitää ilmastoinnin kunnossa. Ammattilainen tarkastaa ja korjaa, mikäli tarpeen.

Ilmastoinnin yleisimmät viat ja vianmääritys

Ilmastoinnin ongelmat voivat tulla monesta syystä. Usein ongelmat ovat kylmäaineen vuotoja, sähkövikoja tai kompressorin ongelmia. Nämä vaativat ammattiosaamista ja erikoistyökaluja.

Kylmäaineen vuodot: Yleisin ongelma on kylmäaineen vuoto. Tämä voi ilmetä kompressorin tiivisteissä, letkuissa tai liittimissä. Jos auto ei jäähdytä tai sisällä haisee kylmäaine, epäile vuotoa. Ammattilainen käyttää painemittaria vuodon korjaamiseen.

Sähköongelmat: Sähköviat voivat estää jäähdytyksen. Niitä voi aiheuttaa rikkoutuneet painekytkimet. Erikoistyökalut auttavat löytämään ja korjaamaan nämä viat. Vialliset osat vaihdetaan tarpeen mukaan.

Kompressorin toimintahäiriöt: Kompressori on tärkeä ilmaa jäähdyttäessä. Vika voi olla tiivisteissä tai kytkimissä. Erikoistyökaluilla voidaan tutkia ja korjata vikoja. Jos osa on rikki, se vaihdetaan.

Vianmäärityksessä tarvitaan asiantuntemusta ja ammattilaisen työtä. Huoltoasemien mekaanikot osaavat hoitaa ilmastointiongelmat. He varmistavat, että ilmastointi toimii hyvin ja matka on mukava.

Ilmastoinnin vianmääritys

Vianmääritysmenetelmät:

Vianmäärityksen edut:

Ilmastointilaitteen komponentit ja niiden toiminta

Ilmastointijärjestelmä koostuu monista eri osista, jotka yhdessä pitävät auton sisäilman viileänä. Näitä ovat kompressori, lauhdutin, kuivain, paisuntaventtiili ja höyrystin.

Kompressori on tärkeä osa ilmastointijärjestelmää. Sen tehtävänä on liikuttaa kylmäainetta ja nostaa sen painetta. Kompressori muuttaa kylmäaineen nestemäiseksi.

Lauhdutin auton etuosassa viilentää kylmäaineen. Se muuttaa kylmäaineen kaasusta nesteeseen. Tämä vapauttaa lämpöä ilmaan tai jäähdytysnesteeseen.

Kuivain toimii ilmastointijärjestelmän suodattimena. Se poistaa epäpuhtaudet ja kosteuden kylmäaineesta. Kuivain estää kosteuden kertymisen järjestelmään.

Paisuntaventtiili säätelee kylmäaineen virtausta. Venttiilin avulla kylmäaineen paine laskee ja se kylmenee. Tämä tapahtuu lauhduttimen ja höyrystimen välissä.

Höyrystin viilentää auton sisäilman. Se muuttaa nestemäisen kylmäaineen takaisin kaasuksi. Tämä imee lämpöä ympäröivästä ilmasta ja viilentää sisätilat.

Ilmastointijärjestelmä viilentää auton sisäilman. Jokainen komponentti on tärkeä matkustusmukavuuden kannalta.”

Komponenttien toiminnan yhteisvaikutus

Ilmastointijärjestelmä toimii kylmäaineen paineella ja lämmöllä. Kompressori puristaa kylmäaineen, mikä nostaa sen painetta ja lämpötilaa. Lauhdutin jäähdyttää kylmäaineen ja muuttaa sen nesteeksi.

Kuivain suodattaa kylmäaineen. Paisuntaventtiili viilentää kylmäaineen ja höyrystin viilentää auton sisäilman. Näin järjestelmä tuottaa viileää ilmastointia.

ilmastointijärjestelmän komponentit

Ilmastoinnin merkitys ja edut

Hyvin toimiva auton ilmastointijärjestelmä tuo monia etuja. Se säätää auton sisälämpötilaa ja lisää mukavuutta. Kesähelteillä ilmastointi viilentää sisäilmaa, mikä tekee matkasta nautinnollisen.

Ilmastointi tekee ajokokemuksesta mukavan. Se myös estää kosteus- ja pölyongelmat autossa. Näin sisäilman laatu paranee, ja matkustusmukavuus kasvaa.

Ilmastointijärjestelmän merkitys on suuri myös moottorin kannalta. Se auttaa siirtämään moottorista lämpöä pois. Tämä pitää moottorin lämpötilan sopivana, ehkäisten ylikuumenemista.

Ilmastoinnin edut:
Mukavuus ja matkustusmukavuus
Sisäilman laadun parantaminen
Epämiellyttävien hajujen välttäminen
Moottorin jäähdytys ja käyttöiän pidentäminen

Ilmastointi on siis tärkeä sekä mukavuuden että toiminnan kannalta. Säännöllisellä huollolla varmistat ilmastoinnin hyvän toiminnan. Nautit sen eduista pitkään.

Auton ilmastointijärjestelmän merkitys

Ilmastoinnin huollon merkitys ja säännöllisen huollon edut

Ilmastoinnin säännöllinen huolto pitää systeemin kunnossa. Se on erityisen tärkeää kesällä, kun taas käyttö on huipussaan.

Asiantuntijamme tsekkaavat kylmäaineen ja täyttävät sitä tarpeen mukaan. He myös etsivät vuotoja ja vikoja, jotka voisivat haitata järjestelmän toimintaa.

 1. Jäähdytysteho paranee: Kun ilmastointi huolletaan säännöllisesti, se viilentää paremmin.
 2. Vähemmän energiaa: Hyvä huolto säästää energiaa ja näin polttoainetta.
 3. Parempi ilmanlaatu: Huollossa ilmastointi puhdistetaan, mikä poistaa liat ja hajut.
 4. Ilmastointi kestää kauemmin: Huollot estävät isoja vikoja ja pidentävät ilmastoinnin ikää.

Ilmastoinnin huolto

Ilmastoinnin vianmääritys ja korjaus

Ilmastointijärjestelmän korjaaminen vaatii taitoa ja erityisiä työkaluja. Ongelmat voivat liittyä vuotoihin, sähkövikaan tai kompressoriin. Voimme joutua tarkistamaan letkut tai tiivisteet.

Sähkövikoja aiheuttaa usein vialliset painekytkimet. Ammattilainen korjaa nämä ongelmat ja saa laitteen taas toimimaan.

Sähköongelmat ilmastointilaitteessa voivat johtaa kompressorin ongelmiin. Rikkoutuneet painekytkimet häiritsevät sen toimintaa. Siksi sähkövikojen korjaus on tärkeää.

Ilmastointilaitteen vuodot voivat olla merkki tiivisteiden tai letkujen rikkoontumisesta. Ammattilainen voi löytää ja korjata nämä vuodot.

Ilmastointilaitteen huolto on tärkeää vikojen ennaltaehkäisyssä. Säännöllinen huolto ja ammattilaisten tekemät korjaukset pitävät sen kunnossa.

Ilmastointilaitteiden korjaus

Vianmääritykseen ja korjauksiin erikoistunut ammattilainen

Ammattitaito on välttämätön ilmastointijärjestelmän korjaamiseen. Ammattilainen löytää ja korjaa ongelmat tehokkaasti. Luotettava huolto pidentää laitteen ikää.

Kun ilmastointi tarvitsee huoltoa, valitse kokenut ammattilainen. He takaavat laitteesi toimivuuden ja pitkän iän.

Ilmastoinnin täyttö ja huolto hinta

Ilmastoinnin täyttö ja huolto maksavat eri paikoissa eri summan. Yleensä hinta on 80-100 euroa.

Kun auton ilmastointi huolletaan, hintaan sisältyy kylmäaineen täyttö. Tarvittaessa tehdään myös muita töitä, kuten puhdistus ja kosteuden poisto.

Hinnat eroavat toisistaan riippuen auton merkistä ja mallista. Hyvä ilmastointihuolto pitää järjestelmän toiminnassa moitteettomasti.

Esimerkkilaskelma ilmastointihuollon hinnasta:

Palvelu Hinta (€)
Kylmäaineen täyttö 50
Järjestelmän puhdistus 20
Kosteuden poisto 10

Tämä on vain yksi esimerkki hinnasta. Todellinen kustannus riippuu palvelun laajuudesta ja varaosista.

Ilmastointihuolto hinta

Ota yhteyttä omaan huoltamoon ja pyydä tarjous ilmastointihuollosta. Selvitä, mitä palvelu sisältää ja paljonko se maksaa. Näin löydät parhaan hinnan ja laadun.

Ilmastoinnin huoltoa koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä

Ilmastoinnin huolto puhututtaa monia. Tässä osassa vastaamme kysymyksiin siitä, kuinka usein ilmastointi tulisi huoltaa ja mitä huolto pitää sisällään.

Kuinka usein ilmastoinnin huolto tulisi tehdä?

Ilmastoinnin huoltoa suositellaan tehtäväksi 2-3 vuoden välein. Näin ilmastointijärjestelmä pysyy tehokkaana. Huoltoa tarvitaan myös, kun ilmastointi ei toimi kunnolla.

Esimerkkejä ongelmista ovat huono jäähdytysteho tai paha haju autossa.

Mitä ilmastoinnin huoltoon sisältyy?

Ilmastoinnin huolto sisältää monta vaihetta. Ensiksi, kylmäaineen määrä tarkistetaan ja tarpeen mukaan lisätään. Kosteus ja ilma poistetaan järjestelmästä.

Huollossa myös puhdistetaan järjestelmä ja tarkastetaan mahdolliset viat.

Kuinka kauan ilmastoinnin huolto kestää?

Ilmastoinnin huollon kesto voi vaihdella. Se riippuu tehtävistä toimenpiteistä ja auton mallista. Tyypillisesti huolto vie 1-2 tuntia.

Asiantuntijat tarkastavat ilmastointijärjestelmän ja tekevät tarvittavat toimenpiteet.

Kuinka paljon ilmastoinnin huolto maksaa?

Ilmastoinnin huollon hinta Keskimääräinen hinta
Auton ilmastointihuolto 80-100 euroa

Ilmastoinnin huollon hinta eroaa paikan ja auton mukaan. Keskimäärin se maksaa 80-100 euroa.

On tärkeää huoltaa ilmastointi säännöllisesti. Se pitää järjestelmän kunnossa ja estää isot vikatilanteet.

Ilmastoinnin huolto

Yhteenvetona ilmastoinnin säännöllinen huolto on välttämätöntä. Se tarkoittaa muutaman vuoden välein tehtävää huoltoa. Huollossa tarkastetaan kylmäaine, poistetaan kosteus ja tarkistetaan järjestelmä. Hyvä huolto takaa ilmastoinnin toimivuuden ja parantaa ajomukavuutta.

Johtopäätös

Auton ilmastointi on tärkeä matkustusmukavuudelle ja moottorin jäähdytykselle. Se toimii paineen ja lämpötilan muutosten avulla. Ilmastointihuolto pitää sen tehokkaana.

Vika tai vuoto voi heikentää ilmastointia, aiheuttaen huonoa jäähdytystä tai pahaa hajua. Ammattilaiset korjaavat ja huoltavat sen. Mukavaan matkaan huolto tehdään säännöllisesti, sisältäen kylmäaineen lisäyksen.

Ilmastointi ei vain viilennä sisätilaa, vaan myös suojaa moottoria. Se parantaa sisäilman laatua ja on energiatehokas. Säännöllinen huolto pitää sen toimivana pitkään.

FAQ

Mikä on auton ilmastointijärjestelmän toiminta?

Auton ilmastointijärjestelmän tehtävä on viilentää sisäilmaa. Tämä tapahtuu kylmäaineen avulla. Kylmäaine kulkee järjestelmän läpi ja sen paine sekä lämpötila muuttuvat prosessissa.Järjestelmä sisältää osia kuten kompressori ja lauhdutin. Ne auttavat hallitsemaan kylmäainetta. Jos järjestelmä vuotaa tai on muuten viallinen, se ei toimi kunnolla.

Mikä on auton ilmastointijärjestelmän tärkeys ja toiminta?

Ilmastointi tekee ajamisesta mukavampaa. Se viilentää auton sisälle ja auttaa pitämään moottorin kylmänä kesällä. Tämä suojaa moottoria ja parantaa matkustusmukavuutta.Ilmastointi myös puhdistaa ikkunat huurusta. Se käyttää kylmäainetta lämmön siirtoon. Tämä säilyttää auton sisäilman viileänä ja miellyttävänä.

Mikä on ilmastointihuollon tarve ja millaisia merkkejä huoltotarpeesta voi ilmetä?

Säännöllinen huolto pitää ilmastoinnin toiminnassa. Huollossa tarkistetaan kylmäaine ja korjataan vuodot. Merkkejä huollon tarpeesta ovat esimerkiksi heikko jäähdytys ja epämiellyttävät hajut.Jos ilmastointi ei toimi oikein, se kannattaa tarkistuttaa. Ammattilainen varmistaa, että järjestelmä toimii oikein.

Mitä ilmastoinnin täyttö ja huolto pitää sisällään?

Ilmastoinnin täyttö on osa huoltoa. Tässä lisätään kylmäainetta ja puhdistetaan järjestelmä. Ilmastointihuollon hinta voi vaihdella, mutta se on noin 80-100 euroa.Asiantuntija tekee huollon ja tarkistaa järjestelmän. Suositellaan huoltoa 2-3 vuoden välein.

Mitkä ovat ilmastoinnin yleisimmät viat ja miten ne voidaan vianmäärityksen avulla selvittää?

Viat ilmastoinnissa liittyvät usein vuotoihin tai sähköongelmiin. Ammattilainen osaa etsiä vikoja tarkasti. He korjaavat vian, jotta ilmastointi toimisi oikein.Kompressorin viallisuus on yleinen ongelma. Ammattilaisen apu on tarpeen vikojen korjaamiseksi.

Mitkä ovat ilmastoinnin komponentit ja mitä ne tekevät?

Ilmastointijärjestelmä koostuu monista osista. Kompressori liikuttaa kylmäainetta. Lauhdutin ja höyrystin auttavat viilentämään ilmaa.Kuivain puhdistaa kylmäaineen. Osien toiminta on tärkeää viileän ilman tuottamiseksi.

Mitkä ovat ilmastoinnin merkitys ja edut?

Ilmastointi tekee ajosta nautinnollista. Se pitää hellepäivinä auton viileänä. Tämä parantaa matkustajien oloa ja ehkäisee ilmanlaadun ongelmia.Järjestelmä myös auttaa jäähdyttämään moottorin. Se lisää moottorin ikää ja auton arvoa.

Mikä on ilmastoinnin huollon merkitys ja mitä etuja säännöllisellä huollolla on?

Ilmastointihuolto pitää järjestelmän käynnissä. Kesäaikaan ilmastointi on erityisen tärkeä. Huollossa kylmäainetta lisätään ja vikoja korjataan.Hyvin huollettu ilmastointi jäähdyttää paremmin. Se myös toimii energiatehokkaammin.

Miten ilmastoinnin vianmääritys ja korjaus tapahtuvat?

Ilmastoinnin korjaus vaatii asiantuntijaa. Vikoja voi olla esimerkiksi vuodoissa tai sähköongelmissa. Ammattilainen tarkastaa ja korjaa ilmastoinnin, jotta se toimisi taas hyvin.

Paljonko ilmastoinnin täytön ja huollon hinta on?

Ilmastoinnin huollon hinta riippuu palveluntarjoajasta. Keskihinta on 80-100 euroa. Huollon hinnassa on eroja auton merkin mukaan.Ammattimainen huolto takaa, että ilmastointi toimii tehokkaasti.

Mitä kysymyksiä liittyy ilmastoinnin huoltoon?

Yleisiä kysymyksiä on, kuinka usein huolto tulisi tehdä. Suositus on 2-3 vuotta tai kun ilmastointi oireilee. Huollossa täytetään kylmäainetta ja puhdistetaan järjestelmä.

Mitä voi päätellä auton ilmastointijärjestelmän toimintaan liittyvästä tiedosta?

Kylmäaine on avainasemassa auton ilmastoinnissa. Ilmastointi tekee ajosta miellyttävämpää. Säännöllinen huolto pitää järjestelmän kunnossa.Asiantuntija varmistaa, että kaikki toimii oikein. Näin auton ilmastointi pysyy hyvässä kunnossa.

Lähdelinkit

Jaa Somessa

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissa
Jaa Linkdinissa
Jaa Pinterestista
Picture of MagPal

MagPal

MagPal Autokorjaamo tarjoaa luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua autojesi huoltoon ja korjaukseen. Olemme sitoutuneet varmistamaan asiakkaidemme ajoneuvojen turvallisuuden ja suorituskyvyn parhaalla mahdollisella tavalla. Luota meihin autosi hoitamisessa ja nauti huolettomasta ajokokemuksesta!

Saattaat kiinostua myös näistä julkaisuista

Jaa kommenti

Vastuuvapauslauseke

MagPal Oy pyrkii ylläpitämään verkkosivustonsa sisältöä huolellisesti ja päivittämään sitä säännöllisesti. Verkkosivuilla esitetyt tiedot ovat kuitenkin tarkoitettu yleiseksi tiedoksi eivätkä sido yritystä. Ne eivät korvaa yksilöllistä neuvontaa korjaus- tai varaosapalveluja harkittaessa. Pidätämme oikeuden tehdä ajoittaisia muutoksia ilman erillistä ilmoitusta.

Esitetyt hinnat eivät sido ja niissä voi olla virheitä. Tarkista hinnat aina suoraan MagPal Oy:n autokorjaamosta.

Yrityksen tiedot:
MagPal Oy autokorjaamo
Verkkosivusto: [www.magpal.fi]

Luotu: 10.11.2023

OPETUSPOLKIMEN ASENNUS

 • Poljin asennetaan reikiä poraamatta autoon. Ennen asennusta rakennetaan erillisen tukevan kiinnityspohjan ja poljin kiinnitetään siihen pohjaan eikä auton lattiaan.
 • Kun opetus päättyy, polkimen pohjan voi helposti irrottaa autosta pois, eikä jää reikiä.
 • Asennustarvikehinta muodostuu asennuspohjan materiaaleista (raudoista, vanereista, pulteista ja kumimatosta, jonka voi käyttää opetuksen aikana, ettei alkuperäistä mattoa tarvitse leikata).

Varaa aika

RENGASTYÖT

 • Jos renkaat ovat vanteilla, vaihdetaan ne hintaan 30e ja tehdään tasapainotuksen vaihdon yhteydessä hintaan 20e.
 • Vaihdon yhteydessä ilmapaineet tarkastetaan ja täytetään auton rengaspainetaulukon mukaan.
 • Pultit kiristetään momenttiavaimella.
 • Jos vanhat rengaspussit ovat huonossa kunnossa, laitetaan uusiin.
 • Tehdään rengastyöt, tasapainotuksen ja allevaihdon alk. 80e hinnalla. Meillä on uudet laadukkaat koneet ja kokemusta rengastöistä.
 • TPMS (Tire Pressure Monitoring System = Automaattinen rengaspaineen valvontajärjestelmä) koodaukset 30e hinnalla. Yleensä Opel, Nissan.

Varaa aika

ALUSTAN KORJAUKSET

Pyöränlaakereiden vaihto:

 • Mazdassa, Volvossa ja Fordissa asennus suoritetaan tähän laakeriin tarkoitetulla erikoistyökalusarjalla. Ilman erikoistyökalusarjaa tämäntyyppinen laakeri vaurioituu asennettaessa.
 •  Hondassa, Subarussa, Toyotassa, Citroenissa, Peugeotissa ABS-anturi on useasti vaihdettava laakerin vaihdon yhteydessä, koska vanha anturi on mahdoton irrottaa ennen laakerin prässäystä. Varaudutaan tähän etukäteen ja varmuuden vuoksi tilataan ABS-anturi valmiiksi (tarpeettomana palautetaan takaisin).

Jousien, iskunvaimentimien vaihto

Tukivarsien, pallonivelien, helojen, vakaajan yhdystankojen vaihto jne

Varaa aika

MÄÄRÄAIKAISHUOLTO

 • Öljynvaihtohuolto
 • Kausihuolto
 • Tarkastushuolto
 • Katsastushuolto

Varaa aika